Courtois: "Mijn job om doelpunten tegen te houden"

Nico Wieme
| 26 reacties
Courtois: "Mijn job om doelpunten tegen te houden"
Foto: © SC

Met enkele gepaste reddingen hield Thibaut Courtois KRC Genk recht op het veld van Club Brugge. De Limburgse doelman relativeerde de lofbetuigingen aan zijn adres. "Ik sta ervoor om de ballen tegen te houden."

Niet Jelle Vossen, maar wel Thibaut Courtois mocht zich de matchwinnaar noemen op het veld van Club Brugge. Het Genkse sluitstuk moest zich wel twee keer gewonnen geven, maar had er makkelijk een handvol meer kunnen binnen krijgen. "Na de snelle rode kaart voor Kevin De Bruyne hebben we 70 minuten met zijn tienen gespeeld. Club ontwikkelde toen veel druk, maar we hebben goed standgehouden. In de eerste helft kreeg ik veel werk, maar daarvoor sta ik in doel."

Cruciale redding

Genk had al snel op een 1-0-achterstand kunnen komen, maar Courtois weerde de kopbal van Wilfried Dalmat glansrijk. "All reddingen die ik deed, waren moeilijk, maar die eerste was wel cruciaal", schatte de lange doelman het belang van zijn save in. "Ik heb enkele mooie reddingen verricht, maar ik heb ook nog werkpunten. Bij een paar fasen had ik beter moeten uitkomen en ook mijn uittrappen konden beter. Op het einde van de match zat ik echter stikkapot."

In de tweede helft kreeg Courtois het geregeld aan de stok met de Clubaanhang die vond dat hij te veel tijd won. "Zij mogen joelen, ik hoor dat niet. Ik ben volop geconcentreerd. Toen ik als kleine jongen naar het voetbal ging kijken, deed ik hetzelfde als zij. De ref zei mij echter dat er geen probleem was."

Explosiever

Bij de 2-1 van Peter Van Der Heyden was Courtois verrast. "Ik had niet verwacht dat hij vandaar zou trappen. Ik raakte de bal echter nog, maar niet hard genoeg. Binnen een paar jaar hoop ik dat soort schoten onschadelijk te kunnen maken. Tegen dan zou ik een pak explosiever moeten zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties