Groep G: Goed spelend Real Madrid wint van Ajax

Bram Coenen
| 23 reacties
Groep G: Goed spelend Real Madrid wint van Ajax
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid is vanavond de Champions League goed begonnen. In het eigen Bernabeu-stadion klopte het Ajax met 2-0.

Real Madrid zette van bij het begin Ajax meteen onder druk. Dat resulteerde al snel in meerdere kansen voor onder meer Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain en Mesut Özil. Steeds stond er echter een uitstekende Maarten Stekelenburg in doel om Ajax op 0-0 te houden.

Op het halfuur was het dan toch raak voor Real, zij het met een gelukje. Ajax-verdediger Vurnon Anita probeerde de bal op corner weg te koppen, maar via het lichaam van Higuain ging de bal voorbij een kansloze Stekelenburg in doel.

Ook na de rust regende het kansen voor Real, maar pas een kwartier voor tijd verschafte de Koninklijke zich zekerheid omtrent de winst dankzij opnieuw Higuain. Ajax dreigde nog wel eens via Miralem Sulejmani, maar verder kwam het niet meer. Het was integendeel Real dat nog diverse mogelijkheden onbenut liet, tot afgrijzen van José Mourinho.

In de andere wedstrijd van Groep G versloeg AC Milan thuis Auxerre met 2-0. Ster van de avond was nieuwkomer Zlatan Ibrahimovic, die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties