Deschacht: "Dit is een Champions League-duel"

Deschacht: "Dit is een Champions League-duel"
Foto: © SC

Van onderschatting langs de kant van Anderlecht is er zeker geen sprake. Volgens Olivier Deschacht is de match tegen Zenit zelfs een duel tussen twee ploegen die de Champions League hadden moeten spelen.

De vergelijkingen met de wedstrijd tegen Partizan Belgrado vlogen de laatste dagen in het rond in het Constant Vanden Stock-stadion, maar kapitein Deschacht vindt die vergelijking niet opgaan. "Het zijn heel andere omstandigheden. Tegen Partizan lieten we zien dat we schrik van hen hadden, dat mogen we tegen Zenit niet doen", aldus de linksback die zijn 60ste Europese wedstrijd speelt.

"De jongens in de kleedkamer hebben me daar al op gewezen ja", lacht Deschacht. "En ze praten nu al over Filip De Wilde in te halen. (De Wilde heeft er 80, nvdr.) Nu ik er zo dichtbij zit, denk ik daar wel aan. Ik heb zeker nog vijf wedstrijden te goed en daarna wil ik er nog wel wat bijdoen. Ja, stilaan begint het een droom te worden."

Deschacht schat Zenit heel hoog in. "Ze hebben Bruno Alves, de beste verdediger van Portugal, ze hebben Danny, die ooit misschien wel de beste speler van Portugal kan worden en ze hebben Nicolas Lombaerts. Ze staan niet zomaar los aan de leiding (10 punten meer dan CSKA Moskou, nvdr.) in de Russische competitie."

"Eigenlijk is het morgen een duel tussen twee teams die in de Champions League hadden moeten staan. De ontgoocheling bij ons is al een klein beetje weg. Gelukkig spelen we direct tegen zo'n grote tegenstander. Indien het Split of Athene moest geweest zijn, had er misschien wel sprake geweest van onderschatting."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties