Dender en Wezet delen de leiding in tweede klasse

Bram Coenen
| 17 reacties

Na de 6e speeldag hebben we 2 nieuwe leiders in 2e klasse. Leider Bergen ging verrassend de boot in bij Tienen, zodat Dender en Wezet de leiding overnemen.

Bergen stond voor het begin van de 6e speeldag aan kop met 1 punt voorsprong op Dender, Wezet en Antwerp. De Draken gingen vanavond echter met 1-0 de boot in bij Tienen dankzij een doelpunt van de jonge Winnen. Dus was het afwachten wat de naaste achtervolgers deden.

Dender, de afgelopen weken in bloedvorm, zette zijn opmars voort dankzij een 2-1 thuiszege tegen Roeselare. Topschutter Waeghe bracht de thuisploeg 2-0 voor, alvorens Provoost nog kon milderen voor Roeselare. Verder kwamen de West-Vlamingen echter niet meer, zodat Dender de koppositie overneemt. Die leidersplaats deelt het nu met Wezet. De Waalse ploeg, nieuw in 2e klasse, ging op bezoek bij Wetteren winnen met 1-2. Legros en Coulibaly zetten de Waaltjes op voorsprong, alvorens De Munter nog de eerredder kon scoren. Dender en Wezet hebben nu elk 14 punten, 2 meer dan het trio Oostende, Bergen en Antwerp.

Antwerp miste de mogelijkheid om mee aan de leiding te komen door thuis niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Snelders bracht de bezoekers na rust op voorsprong, maar Di Gregorio kon toch nog een punt veilig stellen voor de Great Old. Ook Lommel United blijft in de subtop hangen na een gelijkspel thuis tegen Doornik. Dufour bracht de Limburgers na rust op voorsprong, maar Chantry bezorgde de Henegouwers alsnog een punt.

Onderin deelden Brussels en Tubeke de punten in het Edmond Machtensstadion. Tubeke opende de score via Ambroise, maar Gundugan wiste die voorsprong nog uit.