Mysterie rond nepelftal van Togo opgelost

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Mysterie rond nepelftal van Togo opgelost
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Begin september speelde Bahrein een vriendschappelijke partij tegen Togo. De Aziaten wonnen al te makkelijk met 3-0. Zelfs bij Bahrein roken ze onraad.

"Ik weet niet tegen wie we gespeeld hebben vanavond, maar ik herkende geen spelers", zei Bahrein-coach Hickersberger na de partij. "Ze waren volgens mij nog niet eens fit om 90 minuten een wedstrijd aan te kunnen op dit niveau."

Bahrein speelde de informatie door naar de FIFA die in Togo controleerde met welke ploeg ze aantraden in Bahrein. Maar in Togo vielen ze uit de lucht. Het land had helemaal geen vriendschappelijke interland met Bahrein geregeld.

Wie speelde dan voor Togo op die bewuste avond in september enkele weken geleden? "Na onze interland tegen Botswana op 4 september in het kader van de kwalificatie voor de Afrika Cup namen we afscheid van elkaar", zegt de huidige trainer van Togo, de Fransman Froger.

"Mijn selectie bestaat uitsluitend uit spelers die in Europa actief zijn. Zij vlogen allemaal via Johannesburg terug naar Europa. De technische staf keerde terug naar Lomé. We konden dus niet in Bahrein zijn. Ik weet niet wie dat groepje mannen was, maar het waren zeker niet mijn spelers."

Nu blijkt dat assistent-coach Tchanille Bana van Togo op eigen houtje een lading derde- en vierderangsvoetballers uit Togo had opgetrommeld om achter de rug van de Togolese bond een wedstrijd onder de officiële naam van het A-elftal in Bahrein te betwisten. De hulptrainer werd meteen ontslagen en voor drie jaar geschorst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties