Sonck: "Dit voelt als een overwinning"

Dennis Smeyers
| 9 reacties
Sonck: "Dit voelt als een overwinning"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wesley Sonck was tegen Anderlecht weer de held. Hij bewees nog maar eens dat hij het scoren niet verleerd is.

"Deze zege voelt voor de groep aan als een overwinning. Niemand had het verwacht toen we met tien tegen elf vielen", aldus de spits. "Zaterdag lag het aan onszelf dat we verloren, maar vandaag waren er toch dubieuze fases in ons nadeel."

"Ik ga het de scheidsrechter niet verwijten, want het is allemaal niet gemakkelijk, maar als ik zie dat wij rood krijgen voor iets wat geen fout is, en zij niets krijgen na een fout op Kovacs, dan begin je toch te denken. Ik heb ook aan de andere kant, bij de top gespeeld, en dan krijg je nu zo'n dubieuze beslissingen tegen..." Dat er dus in het voordeel van de topclub werd gefloten wilde Sonck echter niet beweren.

Sonck scoorde nog maar eens tegen Anderlecht, hoe vaak deed hij dat intussen al niet? "Die tel houd ik niet bij, daar houd ik me niet mee bezig. Dat ik nu scoor tegen Anderlecht, dat maakt voor mij persoonlijk niet veel uit, als mijn doelpunten maar punten opleveren."

Volgens Sonck is er toch al wat veranderd bij Lierse op de korte tijd dat Eric Van Meir er trainer is. " Eric is gewoon altijd duidelijk. De meesten spelen nu op hun favoriete plek, en ik nu ook. Ik ben diepe spits, dan rendeer ik, dan kan ik doelpunten maken..."

Vreest Lierses topaankoop nu voor een nieuwe terugval, zoals tegen Westerlo? "Dat kan ik natuurlijk niet weten; ik heb geen glazen bol. Het is natuurlijk wel zo dat de punten tegen Anderlecht gewonnen punten zijn, want vandaag hadden we niets te verliezen. Zaterdag tegen Charleroi hebben we heel veel te verliezen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties