West Bromwich stunt op het veld van Arsenal

Anthony Van der Planken
| 7 reacties

West Bromwich Albion heeft Arsenal een pijnlijke nederlaag aangesmeerd. De promovendus won met 2- 3 in het Emirates Stadium en wordt zo vijfde in de stand.

Arsenal had de kans om de profiteren van Chelsea's nederlaag eerder op de dag, maar gaf op geen enkel moment de indruk daarin te kunnen slagen. De thuisploeg miste Cesc Fabregas, Thomas Vermaelen en Theo Walcott en dat was er ook aan te zien. West Bromwich was simpelweg frisser en kwam verdiend op voorsprong. Peter Omdewingie, ex-La Louvière, scoorde de 0-1 net na rust op aangeven van Jerome Thomas.

West Brom had eigenlijk al eerder op voorsprong moeten komen. Al in eerste helft kregen de bezoekers een riante kans, maar Brunt miste de penalty.

Arsenal was niet in staat te reageren op de verrassende achterstand. Wel integendeel, het was West Brom dat de score uitdiepte. Gonzalo Jara maakte de 0-2, Thomas de 0-3.

Het leek over and out, maar Arsenal knokte wel nog terug in het slot. Twee goals van Nasri, de enige op niveau bij de thuisploeg, zorgden toch nog voor een spannende extra time. De derde goal bleef echter uit, waardoor Arsenal dure punten laat liggen in de strijd om de titel. West Brom daarentegen doet een uitstekende zaak en wordt vijfde in het klassement.