"Ik stel haar op, speelgerechtigd of niet"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Ik stel haar op, speelgerechtigd of niet"
Foto: © SC

De dames van STVV spelen vanavond in de Champions League op Stayen tegen Sparta Praag uit Tsjechië. Trainer Fons Mons (foto) kampt met allerlei problemen in de aanloop naar de wedstrijd.

Het gaat niet goed met de dames van Sint-Truiden. Alle sterkhouders verlieten de club en met een nul op negen was de seizoensstart dramatisch. Bovendien hangt er een zweem van onduidelijkheid rond de transfer van Femke Houben.

"In de competitie is ze nog niet speelgerechtigd, of dat in Europa ook zo is weet ik niet, maar het kan mij worst wezen, ik stel haar op", zegt trainer Moons in HBvL.

"Het is ongelooflijk dat haar transfer niet in orde is, dit had nooit mogen gebeuren. Zo krijg je het gevoel dat je de kar alleen moet trekken. Op dit moment ben ik dus een zeer teleurgestelde trainer."

"Ook de Amerikaanse Abulu zou niet speelgerechtigd zijn. Ze trouwde in België maar nu beweren ze dat het gaat om een schijnhuwelijk en zijn de papieren niet in orde. Maar ook haar stel ik op, ik heb geen andere spelers, ik moet wel."

"We hebben een nieuwe elftal, zelfs in de nationale competitie lopen we achterop. We zijn gewoon nog niet klaar voor het hoogste niveau. Dus wordt het in de Champions League vanzelfsprekend extra moeilijk. In principe kunnen we ons niet meten met Sparta Praag, maar we proberen positief te blijven."

STVV en Sparta Praag spelen een heen- en terugwedstrijd om uit te maken wie doorstoot naar de laatste 32 in het kampioenenbal bij de vrouwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties