Round up van een avondje penalty-trappen

Dennis Smeyers
| 6 reacties

Zes afgewerkte strafschoppen in acht wedstrijden, het zijn cijfers die kunnen tellen. Dat kan ook gezegd worden van de prestatie van Samuel Eto'o vanavond. Hij scoorde drie doelpunten tegen Werder Bremen. Twente verloor zwaar van Tottenham.

In groep A ontving titelverdediger Internazionale vanavond het Duitse Werder Bremen. Op papier lijkt deze wedstrijd een absolute topmatch, maar Samuel Eto'o zorgde ervoor dat de match in de eerste helft al gespeeld was.

Hij telde de Duitsers op zes minuten met twee doelpunten uit, en zag dan hoe rond het halfuur Wesley Sneijder er 3-0 van maakte. In de tweede helft prikte de Kameroense topspits er nog een doelpuntje bij, waardoor er helemaal geen twijfel meer over bestond wie de man van de match, en waarschijnlijk ook speeldag was.

In de zelfde groep verloor Twente, vorige keer nog erg sterk thuis tegen Inter Milan, van Tottenham. De Engelsen scoorden vroeg in de tweede helft via Rafael van der Vaart, die daarmee zijn gemiste strafschop vlak voor rust leek goed te maken. Helaas voor de Nederlander kreeg hij even later zijn tweede gele karton onder de neus geduwd.

Twente kon niet zo lang na Van der Vaarts doelpunt de score verdubbelen via Pavlyuchenko. De Tukkers scoorden enkele minuten na de 2-0 de aansluitingstreffer. Niemand minder dan landgenoot Nacer Chadli mocht zijn eerste doelpunt in het kampioenenbal vieren.

Het bracht echter geen zoden aan de dijk voor Twente, want weer Pavlyuchenko diepte de score voor Tottenham verder uit. Net als zijn eerste doelpunt was ook dit een strafschop. Twente bleef aanvallen, en alles leek mogelijk, maar Bale trapte de Nederlandse hoop aan flarden; 4-1. De Engelsen komen door deze zege mee aan kop van groep A, omdat het net als Inter vier punten heeft. Twente en Werder Bremen hebben er allebei een.

In groep B kwam Lyon winnen op het veld van Hapoel Tel Aviv. Bastos had eerst nog een strafschop nodig om te scoren, maar werkte wat verder in de eerste helft een kans voor Lyon af. In de slotfase kon ook Enyeama nog een strafschop benutten voor Tel Aviv, maar het bleef bij dat ene doelpunt. Schalke 04 lijkt wat door zijn crisis heen te zijn. Het versloeg vanavond thuis Benfica met 2-0. Farfán en Huntelaar zorgden voor de broodnodige zege voor het Duitse vertrouwen.

Groep C beloofde een klepper met de wedstrijd tussen Manchester United en Valencia, maar helaas kregen de supporters en voetballiefhebbers bijna een hele wedstrijd geen doelpunt te zien. In de 85ste minuut pas, kon Hernández scoren voor Manchester United. Valencia verloor dus waardevolle punten in zijn thuiswedstrijd. Glasgow  Rangers versloeg Bursasspor thuis met 1-0 en komt zo samen met Manchester United aan de leiding van de groep.

In groep D beslisten twee strafschoppen over het gelijkspel tussen Rubin Kazan en topfavoriet Barcelona, en verloor Panathinaikos thuis met 2-0 van FC Kopenhagen. Dat neemt daardoor verrassend de leiding voor het team van Pep Guardiola.