Alderweireld: "We maken progressie als team"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Alderweireld: "We maken progressie als team"
Foto: © SC

Ajax speelde dinsdag 1-1 gelijk tegen Milan. Een heel verschil met de wedstrijd in Madrid tegen Real waar Ajax kansloos onderuit ging met 2-0.

"Ik heb me soms verbaasd over hoe ver zij mochten gaan", zegt Toby Alderweireld in AD over de arbitrage en tegenstander Milan.

"Die charge op Vurnon Anita was een vreselijke tackle die hem misschien voor weken aan de kant zet, maar er volgde niet eens een gele kaart. En juist op dat moment was de organisatie even zoek en krijgen we een tegendoelpunt te slikken. Dat was dubbel frustrerend."

"Hoe Ibrahimovic met zijn voet vooruit op Van der Wiel inkwam, dat had voor Greg ook slecht kunnen aflopen. Ik dacht in het veld vooral: er zijn nu een vijfde en zesde official bijgekomen, wat zijn die mensen aan het doen? Sommige overtredingen gebeurden vlak voor hun neus, juist zij zouden toch meer kunnen doen in het helpen van de scheidsrechter."

"De trainer gebruikte alle kritiek die er op ons is geweest in zijn wedstrijdbespreking. We begonnen messcherp en misschien had er nog meer ingezeten dan een gelijkspel. Aan de andere kant is 1-1 tegen een ploeg met veel individuele kwaliteit gewoon goed. Als je Ibrahimovic neemt: het lijk misschien of hij niks doet, maar hij blijft constant loeren op de ruimte die jij in je rug weggeeft. Je kunt als verdediger geen seconde verslappen tegen spitsen van dat kaliber."

"Ik vind deze 1-1 ook passen in het groeiproces van Ajax. Vorig jaar waren we in Europees verband niet veel minder dan Juventus, maar verloren we het uitzicht op de volgende ronde door thuis met 2-1 te verliezen. Nu spelen we tegen een betere Italiaanse ploeg al gelijk. In de competitie hetzelfde verhaal: vorig jaar werd het uit bij FC Twente nog 1-0, nu verliezen we daar niet meer. Dan ben je dus als elftal aan het groeien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties