Europese off-day heeft geen zware gevolgen voor coëfficiënt

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Europese off-day heeft geen zware gevolgen voor coëfficiënt
Foto: © SC

De Belgische clubs hebben gisteren weinig punten gesprokkeld voor de Europese coëfficiënt. Toch blijft het rechtstreekse Champions League-ticket voor het seizoen 2012-2013 nog in het vizier.

AA Gent was de enige Belgische ploeg die de Belgische ploeg die punten verzamelde voor de coëffciënt. De zwakke Europese voetbalavond heeft echter geen zware gevolgen.

Ook Roemenië, de rechtstreekse concurrent voor de 13de plaats op de UEFA-ranking (een plaats die een rechtstreeks ticket voor de Champions League oplevert als de winnaar van het kampioenenbal zich ook via de eigen competitie plaatst), moest deze week tevreden zijn met een gelijkspel van Steaua Boekarest tegen Napoli (3-3). De Roemenen behouden een voorgift van 0,191 punten. Eén gelijkspel is voldoende om over Roemenië naar de 13de plaats te springen.

In de achtergrond komt Schotland echter dichterbij. Glasgow Rangers, de enige overgebleven Schotse ploeg in Europa, won eerder op de week al met 1-0 van Bursaspor. De Schotten naderen daardoor tot op 0,659 punten van België. Als Rangers de poulefase van de Champions League overleeft en de Belgen blijven sputteren in de Europa League, dan dreigt België zelfs nog een plaatsje te verliezen op de UEFA-ranking.

UEFA-ranking

13. Roemenië   24,991 (nog actief: CFR Cluj (CL), Steaua Boekarest (EL))
14. België   24,800 (nog actief: AA Gent, Anderlecht, Club Brugge (EL))
15. Schotland   24,141 (nog actief: Glasgow Rangers (CL))

Een zege levert 0,4 punten op voor België en Schotland, een gelijkspel 0,2 punten.
Voor de Roemenen is een zege 0,333 punten waard, een gelijkspel 0,166 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties