Louwagie: "Gent kan niveau Europa League aan"

Nico Wieme
| 7 reacties
Louwagie: "Gent kan niveau Europa League aan"
Foto: © SC

Michel Louwagie kon best vrede nemen met de puntendeling van Gent tegen Lille. De Gentse manager vindt dat zijn ploeg een belangrijke stap heeft gezet in zijn leerproces. "De moeilijkste stap wordt nu het tweeluik tegen Sporting Lissabon."

Michel Louwagie vond dat AA Gent een verstandige match heeft gespeeld. "We waren dicht bij de zege tegen Lille, toch de nummer vier van vorig jaar in de Franse competitie. Zij hebben meer ervaring en dat heeft de doorslag gegeven. Het gebrek daaraan kost ons punten. Het is jammer dat we in Sofia niet minstens een punt hebben gepakt. We hebben tegen beide teams getoond dat we het niveau van de Europa League aankunnen."

Er moest de manager van de Buffalo's duidelijk iets van het hart. "Gent heeft getoond dat het niet het lelijke eendje in zijn poule is, zoals her en der gesuggereerd wordt. Sofia heeft tegen ons gewonnen dankzij zijn publiek. Ik ben dan ook blij dat de nul nu van achter onze naam is. De moeilijkste stap moeten we nu tegen Lissabon zetten."

Goed werk geleverd

Louwagie wou tot slot zijn coach Francky Dury en de spelers een hart onder de riem steken. "Ik kan alleen maar chapeau zeggen aan de trainer en de spelers. Als je ziet dat we een goede maand geleden nog kansloos met 0-4 verloren van KRC Genk en nu houden we Lille op een puntendeling. Dan kan ik alleen maar besluiten dat er goed gewerkt is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties