Fellaini boekt eerste zege, Mignolet houdt netten schoon tegen Man U

Steurbaut Kersten
| 5 reacties

Manchester United zal uit een ander vaatje moeten tappen als het landskampioen wil worden. Op het veld van Sunderland bleef het steken op een scoreloos gelijkspel. Marouane Fellaini en co boekten hun eerste overwinning op verplaatsing.

Bij Sunderland is de Schotse doelman Craig Gordon opnieuw fit, maar manager Steve Bruce hield het vertrouwen in Simon Mignolet. Hij kreeg tegen Manchester United weinig werk op te knappen en hield eenvoudig de nul.

De beste kans van de wedstrijd was voor Sunderland. Boudewijn Zenden trof in de eerste helft de paal. Voor Manchester United is het al het vierde gelijkspel op vier uitwedstrijden. Arsenal (bij Chelsea) en Manchester City (tegen Newcastle) kunnen morgen in het klassement over Manchester United springen.

Ook voor Marouane Fellaini was er goed nieuws.Hij boekte met Everton de eerste zege van het seizoen: 0-2 op het veld van Birmingham City. Het eerste uitdoelpunt van de Toffees kwam op de naam van Birmingham-verdediger Johnsons. Hij devieerde een voorzet van Osman in eigen doel. Cahill zorgde in de blessuretijd voor de verlossende 0-2.

Fellaini stond 90 minuten tussen de lijnen. Everton springt door de zege over Liverpool naar de 17de plaats. De Reds staan nu 18de, een degradatieplaats in de Premier League. Liverpool ontvangt morgen nog wel Blackpool.