Ex-assistent Oranje: "Goed WK is onze verdienste"

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Ex-assistent Oranje: "Goed WK is onze verdienste"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bert Van Marwijk behaalde met Oranje de finale van het WK voetbal. Ex-assistent John Van 't Schip zegt dat het deels de verdienste is van Marco Van Basten en hem.

"We zijn in 2004 begonnen, in die fase is het fundament voor dit team gelegd", zegt Van 't Schip in het AD. "Bert van Marwijk heeft voortgeborduurd op ons elftal. Qua namen is er niet veel veranderd."

"Van ons basisteam doen er nog steeds een stuk of negen mee. Het voelt niet als ons elftal, maar wel dat je eraan mee hebt gewerkt. We zijn in 2004 begonnen, in die fase is het fundament voor dit team gelegd."

"Dat is typisch Nederlands. Tussen 2004 en 2006 was het alleen maar hosanna, maar nadat we op het WK van 2006 van Portugal hadden verloren, deugde er opeens helemaal niets meer van. Bert heeft direct na het EK van 2008 al gezegd dat hij ervoor wilde waken dat Nederland niet steeds op zo'n simpele manier uitgeschakeld werd. Hij pleitte voor een wat zakelijker uitvoering, daar was iedereen het toen mee eens."

"Ik wil er niet te veel over oordelen, ik heb alleen maar heel veel respect voor de prestatie. Misschien kun je zeggen dat er in de finale te veel gefocust is op het ontregelen van het spel van Spanje. Uiteindelijk speelden de Spanjaarden het spel dat wij graag willen spelen. Ik denk dat Johan Cruijff dat ook bedoelde in zijn commentaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties