Sollied: "Ze gaan Blondel nog eens doodrijden"

Steurbaut Kersten
| 55 reacties
Sollied: "Ze gaan Blondel nog eens doodrijden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trond Sollied is weer in het land na een kort avontuur in Saudi-Arabië. De Noor heeft alvast van zich laten spreken. Hij haalt keihard uit naar Blondel. Ook Boussoufa moet het ontgelden. Azofeifa en El Ghanassy krijgen dan weer lovende kritiek.

Jonathan Blondel, die hij nog onder zijn hoede had toen hij trainer was bij Club, krijgt de wind van voren. “Het uitgangspunt van Blondel is goed. Zijn bedoeling is om de groep karakter bij te brengen. De manier waarop hij dat doet is echter volledig verkeerd”, aldus Sollied in HLN.

“Ik ben nu vijf jaar weg in Brugge en nog steeds rijdt Blondel door het rode licht. He must follow traffic. Anders gaan ze hem nog eens doodrijden. Het is aan zijn ploegmaten om hem te helpen. Het feit dat dit niet altijd gebeurt, wijst erop dat de zogenaamde ervaren spelers zelf niet goed genoeg zijn”, zo gaat hij verder op zijn eigenzinnige manier.

Anderlecht-draaischijf Mbark Boussoufa krijgt ook heel wat kritiek. “Als je de Marokkaan bezig ziet in de Champions League, merk je dat hij afhankelijk wordt van de bewegingen rondom hem. Soms dribbelt hij wel een in een telefooncel. Boussoufa is niet snel genoeg om mensen voorbij te rennen.”

Over Gent-spelers Randall Azofeifa en Yassine El Ghanassy is hij dan weer positief. “Azofeifa is een sensationele speler. Hij moet enkel nog leren lopen, al de rest kan hij al.” Dribbelkont El Ghanassy valt ook in goede aarde: “Hij is snel en loopt recht op de tegenstander af. De meeste verdedigers haten dat. Soms loopt hij nog wel eens dom, maar zoiets kan worden bijgestuurd.”

Door Jarryd Naegels. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties