Brøndby opnieuw onderuit

viki meeuwis

In de Deense SAS Ligaen werd dit weekend de elfde speeldag afgewerkt.

FC Midtjylland nam het thuis op tegen Lyngby. Een partij dat Lyngby, dat goed van start gegaan is won met 1-2. Kim Aabech bracht de bezoekers al in de zevende minuut op voorsprong. Emil Larsen kon na de rust de stand op 0-2 brengen. Lyngby moest in de slotfase nog met tien man verder toen Morten Petersen een rode kaart opliep na een fout op Fagerberg. Danny Olsen trapte de penalty binnen maar het was niet voldoende om Lyngby van de zege te houden. Lyngby staat nu vierde met zeventien punten. Midtjylland heeft negentien punten en staat tweede.

Brøndby verloor op eigen veld met 0-1 van AC Horsens. Wat op papier een makkelijke partij had moeten worden, werd een ware nachtmerrie voor Brøndby. Midden in de minder goede sportieve perikelen had het ook nog af te rekenen met de interne machtsstrijd die alweer enkele slachtoffers eiste. Zo wist voorzitter Per Bjerregaard zowel Tom Køhlert als Per Nielsen, beiden scouts binnen de club, uit de weg te werken en koesterde hij plannen om zijn eigen zoon, Anders Bjerregaard de club terug binnen te loodsen. De fans van het eerste uur op de Faxe tribune scandeerden dan ook volop leuzen die inhielden dat Bjerregaard nu eindelijk maar eens moest opstappen. Bij Brøndby stonden McGrath en Stenderup in de basis in de plaats van Kristiansen en Farnerud. Horsens wist de thuisploeg in de eerste helft goed onder de duim te houden. De beste kans was echter voor Brøndby via Daniel Stenderup die geheel vrij stond maar de bal uiteindelijk niet in doel kreeg. Na de rust kreeg Jens Stryger Larsen nog een goede kans voor de thuisploeg. Horsens kwam terug beter in de match en elf minuten voor het einde van de match was het Gilberto Macena die Brøndby de doodsteek gaf.

Esbjerg bleef op een 1-1 gelijkspel steken tegen FC Nordsjælland. Mikkel Vendelbo bracht Esbjerg iets na het half uur op voorsprong maar Mikkelsen kon nog voor de rust de gelijkmaker binnenwerken.

FC Kopenhagen bleef steken op een 1-0 zege tegen Randers FC. Dame N’ Doye tekende voor het enige doelpunt twaalf minuten na de rust. Kopenhagen blijft met 29 punten stevig aan de leiding.

Silkeborg dat minder goed begon dan vorig seizoen haalde het met een ruime 3-1 zege van SønderjyskE. Michael Larsen kon in de negende minuut de bezoekers op voorsprong brengen. Jesper Bech kon in de eerste helft tegenprikken. Na de rust vielen er nog twee doelpunten, eentje via Jim Larsen en het derde via Martin Svensson.

AaB zit in volle crisis en ook maandag tegen OB verloor het op eigen veld. De ploeg uit Aalborg speelde nochtans de beste match van dit seizoen maar het was niet voldoende om een nieuwe nederlaag te vermijden. OB begon het beste aan de match en het was Peter Utaka die OB op het kwartier op voorsprong kon brengen. AaB bleef aandringen maar de onervaren Nicklas Helenius en Dickson Nwakaeme konden weinig inbrengen tegen de routiniers van OB. Totaal onverwacht kon Nwakaeme toch tegenprikken. AaB kwam door dit doelpunt beter in het spel maar ondanks het feit dat het wellicht de betere ploeg was, ging OB met de drie punten aan de haal via een tweede goal van Peter Utaka. AaB heeft nu van de zes thuismatchen nog geen een gewonnen en blijft met vier nederlagen op rij op de laatste plaats staan met negen punten.