Collin: "Geen enkel probleem met Stijnen"

Collin: "Geen enkel probleem met Stijnen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Philippe Collin, bestuurslid bij Anderlecht en voorzitter van de technische commissie bij de Rode Duivels, spreekt in het weekblad Knack over de situatie rond Stijn Stijnen. Voor hem is het echter duidelijk: "Hij is altijd welkom".

Stijnen heeft geen hoge pet op van Collin. "Hij denkt blijkbaar dat ik hem niet mag en dat ik de bondscoach iets heb ingefluisterd, maar daar is niets van aan", aldus Collin. "Ik maak de selectie ook niet, hè. En als Leekens vindt dat Stijnen bij de nationale selectie hoort, dan verwelkom ik hem graag terug. Natúúrlijk. Ik heb geen enkel probleem met die jongen."

"Nee, hij heeft mij aangevallen in de pers, want hij vond het niet kunnen dat de voorzitter van de technische staf aan een club gebonden is. Antoine Vanhove van Club Brugge was mijn voorganger; toen had Stijnen daar blijkbaar minder problemen mee."

Collin verklaart hoe de discussie volgens hem begonnen is. "Ik vermoed dat iemand Stijnen bepaalde zaken heeft verteld, en dat hij die leugens is gaan geloven. Tja, ik ga hem niet ompraten, dat is de taak van de trainer. Eén keer heb ik zelf het initiatief genomen om met een speler te spreken."

"Dat was met Axel Witsel, na zijn tackle op Marcin Wasilewski. 'Je hoort thuis in de kern van de Rode Duivels en ik sta achter je', zei ik. Ik wou niet dat hij zou denken dat de zaak-Wasilewski hem daar ging achtervolgen. Maar met Stijnen... Er is nooit iets gebeurd tussen ons. Ik begrijp het allemaal niet goed, moet ik zeggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties