Verkoop Liverpool was waar gevecht

Yves Dekoning
| 1 reacties
Verkoop Liverpool was waar gevecht

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Veel fans van Liverpool stelden hun hoop op 6 oktober en op die dag kreeg de club ook nieuwe eigenaars. De verkoop verliep echter niet van een leien dakje. Niet iedereen wou verkopen aan NESV.

Als de Premier League Board de verkoop goedkeurt, komt Liverpool FC in handen van NESV (New England Sports Ventures). Deze maatschappij is ook eigenaar van de Boston Red Socks. Tot het laatste moment hebben George Gillet en Tom Hicks geprobeerd om de verkoop tegen te houden. Christian Purslow, Ian Ayre en Martin Broughton hebben hun met 3-2 weggestemd. Dinsdag zou Hicks zelfs nog hebben geprobeerd om Purslow en Ayre te vervangen door zoon Mick Hicks en Lori Kay McCutcheon. Broughton stuurde al een officiële verklaring de wereld in.

"Ik ben opgewonden dat we eindelijk een akkoord hebben gevonden. We hebben het bod van NESV aanvaard omdat het aan alle eisen voldeed. Ook hebben ze een winnaarsmentaliteit, dat bewijzen ze met de Boston Red Sox."

"We hebben elkaar de voorbije weken ontmoet in Boston, Londen en Liverpool. Ik ben onder de indruk van hun toekomstplannen voor LFC. Alle schulden zijn nu weg, hierdoor kunnen we de focus leggen op investeringen in de ploeg. Ik ben wel heel ontgoocheld dat Hicks en Gillet er alles aan hebben gedaan om de verkoop tegen te houden. Hierdoor moesten we via het gerecht de verkoop doorduwen."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties