West Ham en Tottenham hebben stadiondispuut

Mathias Dumarey
| 8 reacties
West Ham en Tottenham hebben stadiondispuut
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

West Ham United en Tottenham Hotspur maken dezer dagen flink ruzie om het Olympisch Stadion in Londen. Beide teams willen er gaan spelen na de OS in 2012 in de Engelse hoofdstad.

Het Olympisch Stadion wordt gebouwd in het oosten van Londen en dat speelt in de kaart van West Ham. De club kan niet meer uitbreiden in het Upton Park en wil na de Olympische Spelen naar het gloednieuwe Olympisch Stadion verhuizen. Maar nu heeft ook Tottenham Hotspur zich kandidaat gesteld om het nieuwe stadion te bespelen, zeer tot ongenoegen van The Hammers.

"Ik voel me - opnieuw - enorm in de steek gelaten door Tottenham Hotspur. Nu willen ze opeens naar ons stadsdeel verhuizen. Hoe zouden zij het vinden dat wij een stadion zouden bouwen in het noorden van Londen bij hen om de hoek", aldus West Ham-eigenaar David Sullivan in The Daily Mail.

Sullivan is ervan overtuigd dat als Tottenham naar Oost-Londen zou verhuizen, er grote problemen zullen rijzen omdat er ginds veel fans van West Ham wonen. "Dat zou tot rellen kunnen leiden. De verhoudingen tussen Tottenham en West Ham staan op scherp en ik denk niet dat de politie zo tevreden zal zijn met hun verhuisplannen", aldus nog de West Ham-baas.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties