Nog tal van verrassingen in Africa Cup

Manuel Gonzalez

Behalve de stuntzege van Niger tegen Egypte vielen er gisteren nog een aantal verrassingen te noteren in de kwalificaties van de Africa Cup 2012. Zo won Guinee met 1-0 van Nigeria.

Zimbabwe, zonder de Belgische bondscoach Saintfiet, geraakte in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de Kaapverdische Eilanden. Algerije ging verrassend met 2-0 onderuit bij de Centraal Afrikaanse Republiek.

Nog opvallender was de nederlaag van Nigeria, dat net op tijd uit zijn schorsing werd ontheven of het had de partij niet eens kunnen afwerken. Guinee was op eigen veld met 1-0 te sterk. Constant scoorde al na vijf minuten.

Ghana speelde in Accra tegen Soedan. Op voorhand leek dit een makkelijke klus voor de kwartfinalist van het voorbije WK maar de Ghanezen bleven op een 0-0 gelijkspel steken. Asamoah Gyan (foto) kreeg zelfs rood acht minuten voor het einde.

Sierra Leone en Zuid-Afrika deelden in Freetown de punten: 0-0. Zambia verloor dan weer met 1-0 bij Libië dankzij een treffer van Saad in de 36ste minuut.

Tunesië won de lastige uitwedstrijd bij Togo met 1-2. Jemaa en Chermiti scoorden voor de Noord-Afrikanen. Congo-Brazzaville klaarde thuis de klus tegen Swaziland: 3-1. Madagascar-Ethiopië eindigde op 0-1. De wedstrijd tussen Namibië en Mauretanië werd uitgesteld.