Vandenbroeck: "Mentaliteit bij Z. Waregem zit niet goed"

Nico Wieme
| 11 reacties
Vandenbroeck: "Mentaliteit bij Z. Waregem zit niet goed"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem moest vrijdag in Club Brugge zijn meerdere herkennen. Na de hoopgevende start blijven de resultaten voorlopig uit bij de fusieploeg. David Vandenbroeck zei na de match waar het op staat. "Iedereen moet zichzelf in vraag stellen."

David Vandenbroeck was niet mals voor zijn teamgenoten na het 2-3-verlies tegen Club Brugge. "Zulte Waregem speelt niet als één, maar als twee ploegen. De verdedigers spelen niet als blok en de aanvallers denken alleen maar aan aanvallen. Het is precies of we met twee ploegen van vijf spelers op het plein staan die elk apart hun match spelen."

En de verdediger van Zulte Waregem trok verder van leer. "Tegen Club had iedereen aan hetzelfde zeel moeten trekken. De neuzen wezen duidelijk niet in dezelfde richting. Iedereen moet zich thuis nu maar eens bezinnen waar hij mee bezig is en zichzelf in vraag stellen."

Het is echt een kwestie van mentaliteit. Als je ziet dat we op karakter wel een punt kunnen pakken tegen Anderlecht en Standard, dan weet je dat er meer in deze ploeg zit. Op Lierse, een rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd, is het volgende week van moeten. We zullen er met het mes tussen de tanden moeten spelen."

Klein Zulte Waregem

Vandenbroeck omschreef de partij tegen Club Brugge als een "rare match". "Zoals veel van onze wedstrijden. De hiaten van de voorbije weken waren ook tegen blauw-zwart weer te zien: makkelijk tegengoals slikken, een gebrek aan concentratie en communicatie. Tegen blauw-zwart hebben jullie een heel klein Zulte Waregem gezien. We hebben te veel met de lange bal gewerkt en dat speelde alleen in het voordeel van verdedigers als Carl Hoefkens en Ryan Donk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties