Waasland-Beveren pakt eerste periodetitel

Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Waasland-Beveren pakt eerste periodetitel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren heeft zich vanmiddag verzekerd van de eerste periodetitel in de tweede klasse. Het won met 1-3 bij Boussu Dour.

Waasland-Beveren wist dat het bij een zege de eerste periodetitel op zak zou steken. Kristof Snelders zorgde al in de eerste helft voor de voorsprong op strafschop. In de tweede periode liepen de Waaslanders via Bourabia twee goals uit, maar toen Oujdidje tegenscoorde was het toch even opletten geblazen. Maar diezelfde Bourabia besliste het duel opnieuw met een doelpunt in de 84ste minuut.

Achtervolger Bergen verloor twee duren punten bij Lommel United: 1-1. Jarju (Bergen) en Ketting (Lommel) zorgden voor de goals. KV Oostende won in het eigen Albertpark met 1-0 van Turnhout. Houri tekende voor de enige treffer van de partij. FC Dender won van Antwerp met 3-1. Meeus, gehuurd van Club Brugge, scoorde tweemaal, Ngolok vond één keer het doel. Oris scoorde tussendoor de aansluitingstreffer voor the Great Old.

Neofiet Heist-op-den-Berg blijft verbazen. Ditmaal won het met 2-0 van KVK Tienen na goals van Van der Mieren en Criel. In het klassement staat Heist op een knappe zevende plaats op zes punten van leider Waasland-Beveren. Roeselare, vorig jaar nog in de Jupiler League, doet het niet goed. De West-Vlamingen verloren met 2-1 bij Standaard Wetteren en zakken helemaal weg in het klassement: 15de met negen punten.

FC Brussels won van Doornik met 3-0. De trainerswissel haalt voorlopig dus niet veel uit bij de Henegouwers die laatste blijven met amper drie puntjes. Wezet-Tubeke was 3-0 en OH Leuven won met 2-1 van Rupel-Boom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties