Groep F: Chelsea blijft ook bij Spartak foutloos

Bram Coenen

Chelsea heeft ook zijn derde wedstrijd in de Champions League gewonnen. De Londenaars gingen met 0-2 winnen bij Spartak Moskou.

Spartak Moskou kon bijna de hele eerste helft gelijke tred houden met Chelsea, maar moest een paar minuten voor rust alsnog een tegentreffer incasseren. De Rus Yuri Zhirkov kon met een knappe dropkick van net buiten het strafschopgebied de score openen in zijn geboorteland. Spartak was duidelijk van slag door deze tegentreffer en Chelsea wist daarvan te profiteren om nog een tweede keer te scoren voor rust. Michael Essien stuurde met een knap steekballetje Nicolas Anelka diep en de Fransman aarzelde niet.

Chelsea controleerde na rust de voorsprong en een machteloos Spartak slaagde er niet meer in om te reageren. Cheslea blijft door deze nieuwe zege foutloos in Groep F met negen op negen. Spartak blijft door deze eerste nederlaag steken op zes punten. Later vanavond volgt nog Marseille-Zilina in dezelfde groep.