Groep H: Arsenal maakt gehakt van Shakhtar

Bram Coenen
| 7 reacties

Arsenal heeft vanavond het toptreffen in Groep H van de Champions League gewonnen. De Gunners maakten met 5-1 gehakt van Shakhtar Donetsk.

Arsenal en Shakhtar Donetsk waren beiden nog ongeslagen in Groep H. Het was dus uitkijken naar het toptreffen in het Emirates Stadium. Na amper negentien minuten spelen kon de thuisploeg al de score openen via Alex Song. Op slag van rust verdubbelde de thuisploeg die voorsprong via Samir Nasri.

Ook in de tweede helft ging Arsenal vlotjes op zijn elan door. Cesc Fabregas bracht de stand op 3-0 via penalty en ampers zes minuten later zette Jack Wilshere de Gunners zelfs helemaal op rozen met een vierde treffer. En nog eens drie minuten later pikte ook Marouane Chamakh zijn doelpuntje mee, en zette zo de forfaitcijfers op het bord. Eduardo kon tien minuten voor tijd nog wel de eerredder scoren voor de bezoekers, maar veel zoden bracht dat uiteraard niet meer aan de dijk.

Arsenal blijft door deze zege ongeslagen op kop in Groep H, met nu drie punten voorsprong op Shakhtar. Sporting Braga versloeg thuis Partizan Belgrado met 2-0 dankzij doelpunten van Lima en Matheus. De Portugese ploeg volgt nu op drie punten van Shakhtar. Partizan blijft puntenloos laatste.