Van Holsbeeck reageert op de paars-witte crisis

Van Holsbeeck reageert op de paars-witte crisis
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht verkeert in crisis. Paars-wit verloor zijn laatste twee competitiematchen en ziet Racing Genk acht punten wegsluipen. Manager Herman Van Holsbeeck probeert zijn licht te werpen.

“Er is gezegd dat Anderlecht in deze competitie zelfgenoegzaam speelde”, zegt Van Holsbeeck in HNB. “Nu is de zogenaamde zelfgenoegzaamheid omgeslagen in verkramptheid. Het vertrouwen is weg.”

Het vertrouwen in de trainer blijft aanwezig. “Ook als we verliezen tegen Athene, blijft Ariël Jacobs trainer. We laten ons niet destabiliseren. Maar het zijn de spelers die in het krijt staan tegenover de supporters en het bestuur. Enkele leiders zullen nu hun verantwoordelijkheid moeten nemen.”

Er is veel kritiek op het transferbeleid. Alleen Lecjaks zou voldoende zijn. Van Holsbeeck weerlegt dat. “Kljestan is Amerikaans international. Hij heeft de kwaliteiten om in de kern van Anderlecht te zitten. Maar hij heeft wat tijd nodig. Barrios is geblesseerd aan de lies. Chavarria is op dit moment de schim van de speler die ik in Argentinië zag spelen.”

De paars-witte manager vraagt geduld. “Kijk naar Bulykin. Met hem heeft ook iedereen gelachen. Hij scoort nu aan de lopende band bij ADO Den Haag. Denk aan Biglia, die had het ook moeilijk in het begin. We moeten wachten om een eerlijke evaluatie te maken.”

Toch gaat Anderlecht in januari mogelijk de transfermarkt op. Op rechtsachter bekijkt de landskampioen hoe Wasilewski evolueert en op de linkerflank volgt er nog een evaluatie van Kanu. “En als Milan Jovanovic ooit terugkomt naar België, dan zal het naar Anderlecht zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties