Tchité misschien toch nog Rode Duivel

Tchité misschien toch nog Rode Duivel
Foto: © SC

Mémé Tichté heeft weer hoop om voor de Rode Duivels te mogen spelen. De Standard-aanvaller spande een kort geding aan tegen de FIFA omdat die zijn selectie weigerden. Donderdag volgt er een uitspraak over de zaak.

Tchité mag voorlopig niet voor België spelen omdat hij ooit al eens voor Rwanda speelde en tijdens zijn jeugd voor Burundi. Dat betekent dus dat hij al eens van nationaliteit veranderde en dus niet voor België mag uitkomen. Ook het feit dat er vanuit de Belgische bond nog maar weinig actie ondernomen is, stoort de entourage van de Standard-aanvaller. "We storen ons in deze zaak aan het feit dat de KBVB er tot nu toe niets aan gedaan heeft om Tchité bij de Rode Duivels te laten aantreden", verklaart Luc Misson, advocaat van de speler, in HLN.

"Het haalt niets uit dat Tchité moeite doet om voor België te mogen spelen als de KBVB geen aanvraag bij de FIFA indient”, vervolgt de raadsman. “Standard Luik heeft de afgelopen weken de zware middelen ingezet om de KBVB ervan te overtuigen om een aanvraag naar de FIFA op te sturen."

"We hopen nu op een gunstige ontwikkeling, omdat het wel duidelijk is dat Tchité nooit voor Rwanda getekend heeft. Het bewijsstuk waarmee de Rwandese voetbalbond zwaait, kan niet anders dan vals zijn. Dat bewijzen het grafologisch onderzoek en het feit dat Tchité op de dag van de ondertekening van het document in Luik was", aldus Misson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties