Bayern troeft Werder Bremen af in Duitse beker

Bram Coenen
| 4 reacties

Bayern München heeft zich vanavond geplaatst voor de volgende ronde in de DFB-Pokal. Het klopte Werder Bremen met 2-1 dankzij twee treffers van Bastian Schweinsteiger.

De wedstrijd startte voor Bayern bijzonder slecht in de eigen Allianz Arena. Al na amper twee minuten spelen wist sluipschutter Claudio Pizarro de score te openen voor de bezoekers. De thuisploeg, nog steeds zonder de geblesseerde Daniel Van Buyten, kwam twintig minuten voor rust wel opnieuw op gelijke hoogte via Bastian Schweinsteiger.

Diezelfde Schweinsteiger schoot zijn team na de pauze met een tweede treffer naar de volgende ronde. Ook Schalke 04 wist zich vanavond te plaatsen voor de volgende ronde. De ploeg uit Gelsenkirchen wist pas in de slotfase tweedeklasser FSV Frankfurt op de knieën te krijgen dankzij een doelpunt van José Manuel Jurado. Ook Wolfsburg mag een ronde verder na 1-3 winst bij vijfdeklasser V. Hamburg.