Van Meir: "Ik ga niet per se zaterdag zo aanvallend spelen"

Dennis Smeyers
| 4 reacties
Van Meir: "Ik ga niet per se zaterdag zo aanvallend spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric van Meir stond eindelijk eens als een winnend trainer de pers te woord in de Lierse catacomben.

"Ik zag vanavond zowel veel positieve als negatieve zaken", vertelde Van Meir. "Bovendien heb ik na deze midweekpartij geen geblesseerden, en heb ik de jongens die wilde vervangen, ook te vervangen." De trainer moest wel toegeven dat hij de keeper van Rupel Boom nodig had om de ban te breken.

"Ja, de keeper van de tegenpartij hielp ons wel, maar vergeet niet dat wij onderaan de competitie staan met weinig punten. Je kan dan niet verwachten dat wij plots wedstrijden helemaal gaan domineren en een ploeg gaan wegspelen. Als we dat zouden kunnen, hadden we meer punten en stonden we hoger. Ik vind dat we daarvoor krediet moeten krijgen."

De trainer begon wel erg aanvallend aan de partij, met drie spitsen en Dequevy in steun. "Ja, het leek mij een goede wedstrijd om aanvallend zaken uit te proberen, maar dat hoeft nu niet per se te betekenen dat ik dat zaterdag tegen Eupen ook ga doen."

Of de coach trouwens ver wil geraken in de beker? "Ik vind dat je altijd de beker moet willen winnen, tenslotte is het de kortste weg naar Europa. Er komen echter nog veel matchen aan. We moeten nu naar Doornik, en dat zal zeker ook niet gemakkelijk zijn", besloot de tevreden trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties