Defour: "Tevreden met ons spel, niet met punt"

Nico Wieme
| 11 reacties
Defour: "Tevreden met ons spel, niet met punt"
Foto: © SC

Standard zette nog een waar slotoffensief in om de drie punten mee uit Brugge naar Luik te nemen, maar het mocht niet zijn. Steven Defour toonde zich tevreden met het spelniveau van zijn ploeg, al was hij ontgoocheld dat het geen zege werd.

"Ja, ik ben ontgoocheld", trapte Steven Defour meteen een open deur in. "De tweede helft was echt voor ons. We hebben kansen genoeg gehad om hier te winnen. We waren beter voorbereid dan op Genk. De concentratie was er nu wel van in het begin. Volgende week tegen Eupen moeten we zeker de drie punten pakken."

De aanvoerder van de Rouches had een spectaculaire topper gezien. "Na die 2-1 hebben we de juiste mentaliteit getoond en zijn we op karakter teruggekeerd. Er waren veel duels op het scherp van de snee en ik heb ook wel van de ambiance in het stadion genoten."

Ref bespeeld

De middenvelder kreeg van ref Joeri Van De Velde een geel karton onder de neus geschoven voor een fout op Wilfried Dalmat. "Het thuispubliek oefende veel druk uit op de scheidsrechter en ook de thuisspelers probeerden hem constant te bespelen. Hij zei mij achteraf dat de fout op zich spectaculair was, maar dat ik wel de bal speelde. Waarom gaf hij mij dan geel?"

Ten slotte wou Defour nog een woordje kwijt over de prestatie van Mehdi Carcela. "In de eerste helft zat hij niet goed in de match. Hij was, net als de rest van de ploeg, te nerveus. Na de rust werd hij beter toen hij meer naar binnen kwam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties