Groep E: Bayern München verzekert zich van kwalificatie

Bram Coenen
| 1 reacties

Bayern München heeft zich dankzij een 0-4 zege bij Cluj verzekerd van kwalifcatie voor de achtste finales. AS Roma ging met 2-3 winnen bij Bazel.

Bayern München, met onze landgenoot Daniel Van Buyten opnieuw 90 minuten tussen de lijnen, kwam op bezoek bij Cluj al na twaalf minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Mario Gomez. Diezelfde Gomez verdubbelde iets voor het halfuur de score, meteen ook de ruststand.

Onder de deskundige leiding van Serge Gumienny kwam die zege in de tweede helft nooit meer in gevaar, Gomez maakte in de 70e minuut zelfs nog zijn hattrick rond en Thomas Muller zorgde in de blessuretijd nog voor de 0-4, zodat Bayern na vier zeges op rij nu al verzekerd is van plaatsing voor de achtste finales. Het in crisis verkerende AS Roma herstelde zich enigszins door een nipte 2-3 zege bij Bazel. Jérémy Menez en Francesco Totti (pen) leken de partij al voor de pauze te beslissen, maar Alexander Frei bracht de thuisploeg toch opnieuw in de match. Greco zorgde nadien voor opluchting bij de Romeinen door de 1-3 te scoren, maar Shaqiri zorgde toch opnieuw voor spanning in de slotfase. Verder kwam Bazel echter niet meer.

Roma volgt nu op de tweede plaats met zes punten, voor Cluj en Bazel die de laatste plaats delen met drie op twaalf.