Engelsen vrezen toch voor succes WK-bid

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Engelsen vrezen toch voor succes WK-bid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelsen zijn niet gerust in de succesvolle afloop van van hun WK-bid voor 2018. Daar heeft het onderzoek van de Sunday Times over de WK-bids veel mee te maken.

Het was de krant The Sunday Times die het nieuws naar buiten bracht dat twee leden van het Uitvoerend Comité van de wereldvoetbalbond FIFA corrupt zouden zijn. Men vreest nu over het Kanaal dat het onderzoek van de krant de Engelse WK-bid grote schade heeft aangebracht. "Ik weet niet of we hiervan nog zullen herstellen. De leden van de FIFA voelen zich nu vervolgd door de Engelse pers", aldus een lid van het campagneteam op BBC Sport.

Op 2 december valt de beslissing wie het WK in 2018 en 2022 mag organiseren. De Engelsen hebben dus nog vier weken de tijd om iets aan de schade te doen. "Onze kansen zijn nog niet helemaal verkeken. We hebben nog een aantal weken om er iets aan te doen. Het zal ons alleszins een hele hoop werk kosten om de schade te herstellen", zegt het lid dat anoniem wil blijven nog. Ook België en Nederland, zowat de enige bid die nog onbesproken bleef, zijn kandidaat voor de WK-organisatie in 2018.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties