Smolders: "Match voor de geschiedenisboeken"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Smolders: "Match voor de geschiedenisboeken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tim Smolders opende de score tegen Sporting Lissabon. De Buffalo’s wonnen uiteindelijk verdiend met 3-1 van de Portugezen. “Dit is een fantastisch moment voor de geschiedenisboeken van AA Gent”, stelt de middenvelder.

“Ook voor mij komt dit in de top-vijf van mijn mooiste voetbalmomenten. Ik zet het naast de gewonnen bekerfinale van vorig seizoen. We hebben promotie gemaakt voor het Gentse voetbal. We hadden zelfs nog meer kunnen scoren. Hopelijk hebben we met deze avond een aantal fans kunnen overtuigen en spelen we tegen Sofia voor een uitverkocht stadion.”

Na de 5-1-blamage in Portugal komt de zege toch als een verrassing. Ook al speelde Sporting niet met zijn sterkste elftal. “Het mentaal aspect heeft vandaag een belangrijke rol gespeeld”, zegt Smolders. “Je weet dat zij in principe sterker zijn, maar wij hebben een goede mentaliteit voor de dag gelegd.”

“En je weet ook niet wat er in die mannen hun hoofd omgaat. Ze komen in een klein stadion met kleine kleedkamers. Waarschijnlijk dachten ze dat het wel zou loslopen. Daar hebben wij goed op gereageerd. In de tweede helft waren we ook de betere ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties