Bolton steekt Tottenham de loef af

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Bolton steekt Tottenham de loef af
Foto: © SC

Tottenham is nauwelijks vijf dagen na zijn Champions League - stunt tegen Internazionale de boot ingegaan bij Bolton. De Spurs verliezen zo hun vijfde plaats in het klassement aan hun tegenstander.

Bolton begon erg sterk aan de wedstrijd en had al na dertig seconden op voorsprong kunnen komen. Matty Taylor kreeg een dot van een kans, maar trapte de bal onder druk van Alan Hutton over doel.

Veel gebeurde er echter niet in het eerste halfuur. Pas na Boltons openingsgoal barstte de wedstrijd echt open. Taylor speelde Davies vrij, die de bal perfect in doel trapte. Nochtans stond de aanvaller duidelijk buitenspel. De Spurs probeerden nog gelijk te maken voor rust, maar slaagden daar niet meer in.

Na de koffie drukte Bolton door. Dat leverde al gauw een tweede doelpunt op. Gretar Steinsson verschalkte Gomes met een laag schot en bracht zijn team zo 2-0 voor. Toen Davies een kwartier voor het einde de 3-0 aantekende van op de stip, leek alle hoop verloren voor Tottenham, maar niets bleek minder waar.

De Spurs knokten zich terug in de wedstrijd en kwamen in een mum van tijd op 3-2. Een prachtige krulbal van Hutton leverde de 3-1 op, een omhaal van Pavlyuchenko zorgde voor de 3-2.

Tottenham gooide in de extra time alles in de aanval, maar werd daar niet voor beloond. Het was integendeel Martin Petrov die op de counter nog de 4-2 wist te scoren.

Bolton doet zo een uitstekende zaak in het klassement. Het wipt over Tottenham en wordt vijfde, op twee punten van Manchester City, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties