Rapide Lebbeke haalt een verdiend punt in Kemzeke

Gentil Dossche

Vooral in de eerste helft kregen de bezoekers de kans om de match te beslissen maar tot twee keer toe haalde de thuisploeg een achterstand op. Uiteindelijk kregen beide ploegen wat hen toekwam.

Met veel middenveldspel was het bijna een kwartier wachten op een eerste kans. Een vlam van Hannes Ruymbeke vloog via een verdedigend been nipt naast. Halfweg de eerste helft klommen de bezoekers op voorsprong toen Jonas Verhaegen een hoekschop van Michael Mannaerts tegen de touwen kopte. Bij de volgende hoekschop ontsnapte Kemzeke aan een dubbele achterstand. Lendert Putteman kopte de bal op de kruising. De thuisploeg schoot wakker en Jyrki Franssens kopte een voorzet op de onderkant van de lat. Christophe Vandenabbeele knalde de rebound op Kevin Kesteleyn. Op slag van rust ging de bezoekende goalie in de fout bij een voorzetschot van Ewout Vertenten en Franssens schoof de gelijkmaker op het bord.

Ook na de rust moesten we lang wachten op een eerste echte kans en meteen was het raak. Jeroen Scheerlinckx stuurde Maarten Cooreman diep en die was sneller op de bal dan Bram Maes en Gilles Berckmoes. Even later besloot Kevin Scheerlinckx een persoonlijke actie nipt over. Berckmoes moest zich reppen bij een vrije trap van Mannaerts. Kemzeke reageerde via ex-Rapider Kevin Trienpont die een voorzet pas in drie keer voorbij Kesteleyn kon trappen. De thuisploeg ging nu door op zijn elan maar Michael Matthynssens knalde een open kans onbesuisd over. Kort voor affluiten hield Kesteleyn zijn ploeg recht toen Geert Van Hoyweghen alleen voor hem opdook.

Volgende zondag is Rapide Lebbeke om 15u gastheer voor Melsele en trekt Kemzeke naar Voorde.

Klauwaerts Kemzeke: Berckmoes, N. Maes, Peirsman, Ruymbeke, Saman, B. Maes, C. Vandenabbeele (78’ Stobbelaar), Vertenten (55’ Trienpont), El Bodmossi (63’ Matthynssens), Van Hoyweghen, Franssens

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx (78’ P. Van den Abbeele), De Visscher, Verhaegen, Heyrman (70’ Wauters), J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Mannaerts, Cooreman (85’ Lefèvre), De Roover.

Doelpunten:25’ Verhaegen 0-1; 44’ Franssens 1-1; 61’ Cooreman 1-2; 71’ Trienpont 2-2

Gele kaarten: Heyrman, Saman, K. Scheerlinckx, Franssens, Stobbelaar