United pakt toch nog punt na dolle slotfase

Anthony Van der Planken
| 15 reacties

Manchester United heeft na een dolle slotfase toch nog een punt kunnen meegraaien uit Villa Park. De Mancunians zetten in de slotminuten een 2-0 achterstand nog recht.

Aston Villa speelde aardig in de eerste helft, maar het waren wel de bezoekers die de beste kansen afdwongen. Na een knappe actie van Javier Hernandez kreeg Berbatov een uitstekende mogelijkheid, maar de Bulgaar schoot de bal onbegrijpelijk naast doel. Aan de overkant dwong Ashley Young doelman Edwin Van der Sar wel tot een mooie redding.

In de tweede helft toonde Aston Villa zich aanvankelijk de betere. Manchester United mocht zelfs blij zijn dat het niet met tien man viel na een elleboogje van Nani aan het adres van Stephen Warnock. De Mancunians zakten weg en creëerden nauwelijks nog kansen. De thuisploeg daarentegen kon haast niet dichter bij de openingsgoal komen. Na een goede voorzet van Stewart Downing kopte James Collins de bal tegen de lat.

Uiteindelijk werd Aston Villa's inzet toch beloond. Twintig minuten voor tijd ging Wes Brown in de fout in de eigen zestien. Young zette de penalty perfect om: 1-0.

Villa drukte meteen door en kwam zelfs al gauw op 2-0. Marc Albrighton zorgde voor de schijnbaar geruststellende dubbele voorsprong, maar niets bleek minder waar. United schoot plots in actie en drukte Villa terug op eigen helft. Albrighton moest eerst nog een poging van Ferdinand van de lijn halen, maar luttele seconden later was het toch raak. Met een prachtig afstandsschot zorgde Federico Macheda voor de 2-1.

En nog was het niet gedaan. Na een uitstekende voorzet van Nani kon Vidic de gelijkmaker binnen koppen. Daar bleef het ook bij.

Manchester United dreigt zo opnieuw punten te verliezen op leider Chelsea, dat morgen Sunderland ontvangt.