"Ronald Vargas zou niet uit de toon vallen bij Barcelona"

Jarryd Naegels
| 39 reacties
"Ronald Vargas zou niet uit de toon vallen bij Barcelona"
Foto: © SC

Club Brugge won afgelopen weekend nog eens een wedstrijd. Tegen Lierse werd het 2-0. Niet in het minst dankzij man in vorm Ronald Vargas. “Niemand evenaart zijn niveau in België”, zegt analist Gert Verheyen.

De Venezolaan is aan zijn derde seizoen bezig bij blauw-zwart. In het verleden kampte hij vaak met blessures, maar na hard werk in de zomer is hij nu de absolute sterkhouder in Brugge. “Alles lijkt zo simpel als je hem bezig ziet.”

“Zijn versnelling is indrukwekkend. De manier waarop hij steeds wegdraait van zijn tegenstander is een streling voor het oog. Hij is geëvolueerd naar een belangrijke pion voor dit Brugge. Vargas is een speler die beschikt over een goede balvastheid en voetbalintelligentie.”

Verheyen raakt maar niet uitgesproken over de Venezolaan. Dit jaar heeft hij al twaalf doelpunten gemaakt. “Niemand haalt zijn niveau in België. Zeker als je naar zijn efficiëntie kijkt. Als je dat vergelijkt met Nabil Dirar…”

Opvallend is dat zijn ontdekker, Paul Courant, deze zomer liet ontvallen dat Vargas mee zou kunnen bij Barcelona. “Ik begrijp hem. Hij zou er natuurlijk niet elke week spelen, maar hij zou er niet uit de toon vallen. Met al die toppers daar is het eenvoudiger om goed te spelen als je zelf ook een prima voetballer bent. En Vargas is echt goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties