Volledig FIFA-rapport veel milder voor Lage Landen

Anthony Van der Planken
| 3 reacties
Volledig FIFA-rapport veel milder voor Lage Landen
Foto: © SC

De WK-kandidatuur van de Lage Landen scoort een stuk beter in het volledige inspectierapport dat de FIFA opstelde. Dat weet World Football Insider, een gereputeerde site met bronnen binnen de wereldvoetbalbond zelf.

Het verslag dat de FIFA woensdag vrijgaf, is slechts een fractie van het volledige rapport dat de leden van het Uitvoerend Comité toegezonden kregen. Dat weet World Football Insider, dat de strijd om de WK's van 2018 en 2022 al maandenlang op de voet volgt.

In dat rapport doen België en Nederland het een stuk beter, zo blijkt. De Lage Landen kregen van de FIFA veel kritiek op hun gebrek aan overheidsgaranties, waardoor ze van het inspectiecomité als enige kandidaat een gemiddeld risico opgekleefd kregen wat betreft het juridische aspect. Daarmee ontstond een verkeerde perceptie, want het totaalresultaat zou wél bevredigend zijn.

Het juridische aspect is immers maar één van de zeventien punten waarop de FIFA de kandidaturen beoordeelt. Op elk punt geeft de FIFA een risicobeoordeling. Omdat België en Nederland zo goed scoren op andere punten, vormt onze kandidatuur in zijn totaliteit slechts een laag risico, net als Engeland en het duo Spanje - Portugal. Rusland hinkt met een gemiddeld risico achterop.

Transportsysteem kan Russen WK kosten

De Russen scoren vooral slecht op het gebied van transport. Het Russische transportplan is zelfs het enige dat het etiket "hoog risico" opgeplakt kreeg. De FIFA is vooral bezorgd om de gebrekkige spoorinfrastructuur en de slechte staat van de luchthavens.

Engeland en Spanje-Portugal scoren in totaal het best. Beide kandidaturen vormen net als het duo België-Nederland in hun totaliteit een laag risico, maar met elk vijftien lage risico's en slechts twee gemiddelde risico's op het rapport doen ze het net iets beter dan de Lage Landen en een stuk beter dan Rusland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties