Interview Smolders: "Heel Europa kent het kleine Gent nu"

Jarryd Naegels
| 9 reacties
Smolders: "Heel Europa kent het kleine Gent nu"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Vandaag hebben we het in het tweede deel van het gesprek met Tim Smolders onder andere over Charleroi en de kapiteinsband. Hij blikt ook al even vooruit naar de periode na zijn carrière. “Al ligt die nog ver weg.”

De middenvelder van AA Gent voelt zich onder Francky Dury als een vis in het water. Smolders bloeide weer helemaal open met de speelstijl van de nieuwe trainer. Sinds dit jaar is hij onder Dury zelfs de nieuwe vicekapitein. “Ik ben iemand die graag leiding geeft. Dat betekent niet noodzakelijk dat ik ook een grote mond heb”, aldus Smolders. “Het is vooral belangrijk dat de jonge gasten iets van je kunnen oppikken. Daarvoor moet je professioneel ingesteld zijn.”

Sportkamp
“Ik leef dus als een echte prof. Er zit zeker ook een constante in mijn prestaties, anders draag je die band niet.” Aangezien leiding geven goed lukt, is misschien het trainerschap ook iets voor hem. “Dat is iets wat me inderdaad wel moet liggen.”

"Ik wil later zeker trainer worden. Dat is iets
wat me moet liggen. Al is dat nog verre toekomstmuziek."

“Momenteel ben ik al betrokken in het organiseren voor sportkampen van kinderen. Omgaan met jonge gasten is iets wat me echt ligt. Al is dat nog verre toekomstmuziek nu. Alles ligt open, maar ik wil eerst nog sportief oogsten.”

Sportief succes boeken, deed Gent dit jaar al. Want ondanks dat ze in België geen enkele topper al winnend konden afsluiten, ging Europees Sporting Lissabon wel voor de bijl. “We hebben met het kleine Gent toch al iets laten zien in Europa. De mensen zullen ons nu wel kennen”, weet de middenvelder.

Alles kan
“We doen weer volop mee na de stunt tegen de Portugese grootmacht. Als we nu winnen van Sofia en we gaan nadien een punt halen in Lille, ziet het er zelfs goed uit. We moeten er helemaal voor gaan nu het kan. We zijn dit jaar op weg naar iets moois.”

De Buffalo’s doen ook nog in de beker helemaal mee. Ook in de competitie kan alles nog. “Het ging moeilijk worden om ons vorig seizoen te bevestigen werd gezegd. Maar kijk, alles is nog mogelijk. Alleen de titel is te hoog gegrepen, vrees ik. Anderlecht heeft meer kwaliteit en is topfavoriet.”

"Ik volg Charleroi nog steeds op de voet. Het doet me pijn
om te zien wat er daar allemaal aan de hand is."

Pijn
De topfavoriet om te degraderen is momenteel dan weer Charleroi. In zijn verleden speelde Smolders daar nog in een veel beter team. “Het doet pijn om de huidige malaise te zien bij de club. Ik heb nog steeds contact met spelers van toen. Daardoor blijf ik Charleroi op de voet volgen. Ik hoop echt dat de crisis daar snel weggaat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties