Welshe bondscoach ziet in Bale een nieuwe Messi

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Welshe bondscoach ziet in Bale een nieuwe Messi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gareth Bale (foto) speelt momenteel de pannen van het dak in de Champions League en de Premier League bij Tottenham Hotspur. De Welshe bondscoach Brian Flynn ziet in de youngster een nieuwe Lionel Messi.

Brian Flynn vindt dat Gareth Bale beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten en daarom is de Welshe keuzeheer er van overtuigd dat hij net zo goed kan worden als Lionel Messi, algemeen beschouwd als de beste voetballer op deze wereld.

"Ik ben al op de hoogte van de voetbalcapaciteiten van Gareth van toen hij nog heel jong was. Ik ben dan ook niet echt verbaasd over het niveau dat hij momenteel haalt. Als je kijkt naar wat topspelers de dag van vandaag allemaal moeten kunnen, dan beschikt hij over nagenoeg alles", aldus Flynn die Bale nog onder zijn hoede had bij de jeugdselecties van Wales.

Flynn vindt dat Bale de juiste uitstraling, intelligentie en kwaliteit in huis heeft en ook nog eens beschikt over een magistraal linkerbeen. "Vergelijkingen met Messi zouden hem niet misstaan. Hij raakt daar zeker niet van onder de indruk, want hij is slim genoeg om om te gaan met een leven van een ster. De tijd zal het leren. Gareth is er nu 21, Messi 23. Over twee jaar kunnen we misschien ook zeggen dat Bale dat niveau haalt", besluit Flynn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties