Geen exclusiviteit uitzendrechten voor Telenet

Mathias Dumarey
| 29 reacties
Geen exclusiviteit uitzendrechten voor Telenet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het einde van het seizoen loopt het huidige tv-contract af voor de uitzendingen van wedstrijden van de Jupiler Pro League. Voor Telenet lijkt meebieden op het nieuwe contract een moeilijk gegeven te worden.

De Raad voor Mededinging heeft gisteren een uitspraak gedaan in verband met de voorwaarden die het multimediabedrijf Telenet kreeg opgelegd toen het in 2003 Canal+ overnam. Eén van die voorwaarden was dat Telenet de beelden van de Belgische competitie ter beschikking moet stellen aan andere distributieplatformen. Telenet had gevraagd die voorwaarde op te schorten omdat het anders niet op een eerlijke basis kon meebieden voor de uitzendrechten van de Jupiler Pro League.

In 2005 en 2008 won Belgacom telkens het pleit. In maart 2008 had Telenet nog gelijk gekregen van de Raad, maar na een klacht van Belgacom werd dat weer vernietigd. Telenet besloot dan maar in 2008 niet mee te bieden.

De Raad erkende gisteren zeker wel dat de omroepmarkten in volle evolutie zijn, maar het ziet onvoldoende redenen om die voorwaarden waar Telenet moet aan voldoen op te heffen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties