Hazard niet enige target van Liverpool

Yves Dekoning
| 13 reacties
Hazard niet enige target van Liverpool
Foto: © SC

Liverpool FC is vrij van financiële zorgen en kan in januari de transfermarkt op. De Britse pers komt dagelijks met verschillende namen, waaronder enkele Belgen, op de proppen. Maar hoe groot is de kans dat er binnenkort een Belg bij de Reds speelt?

Sinds Liverpool FC nieuwe eigenaars heeft, zijn het bijzonder drukke weken voor de Britse roddelpers. Omwille van de zwakke resultaten worden forse investeringen verwacht. Liverpool zal zeker niet Chelsea of Manchester City achterna gaan, maar wil wel terug aansluiting vinden bij de top. NESV zou in januari 35 miljoen euro beschikbaar stellen, maar alleen om "juiste" aankopen te verrichten. Hieronder verstaan ze jonge, opkomende toptalenten. De nieuwe Amerikaanse eigenaars willen bouwen aan de toekomst.

In die optiek is het logisch dat drie Belgen steeds terugkeren in de transfergeruchten. De 19-jarige Eden Hazard speelt de pannen van het dak bij Rijsel. Romelu Lukaku (Anderlecht) is zelfs nog twee jaar jonger en Steven Defour is er ook nog maar 22. Rond die laatste is het voorlopig even stil geworden, maar Hazard en Lukaku worden steeds vaker genoemd. Liverpool krijgt misschien wel concurrentie van Real Madrid voor Hazard, terwijl Lukaku luidop droomt van Chelsea. Hoe diep wil Liverpool gaan voor Hazard of Lukaku?

Ondertussen mogen we niet vergeten dat de Belgen slechts twee van de zoveel namen op de lijst zijn. Gisteren doken opnieuw op: Darren Bent (Sunderland, aanvaller), Scott Dann (Birmingham, verdediger), Keisuke Honda (CSKA Moskou, middenvelder), Reto Ziegler (Sampdoria, verdediger), Mirko Vucinic (Roma, aanvaller). Deze werden allemaal de afgelopen weken en maanden even vaak genoemd als transfertargets als Hazard en Lukaku.

Volgens de geruchten komen nog een hele hoop andere spelers in aanmerking voor een transfer naar Liverpool. Aanvaller Kevin Gameiro van Lorient werd gisteren voor het eerst genoemd. Liverpool zou ook interesse hebben in verdediger Adil Rami, ploegmaat van Hazard bij Lille. Bij Palmeiras lonken de Reds naar spits Kleber Freitasas. Ook Johan Elmander van Bolton staat op het lijstje. Antonio Cassano zou dan weer Sampdoria verlaten voor de Reds.

Enkele dagen geleden was er sprake van winger Jonathan Pitroipa (Leverkusen), verdediger Mamadou Sakho (PSG) en aanvaller Carlton Cole (West Ham). Bij Lissabon loopt toptalent Zezinho rond. Hij wordt "de nieuwe Cristiano Ronaldo" genoemd. Bij concurrent Manchester City zou Liverpool Adam Johnson willen wegplukken. De makelaar van middenvelder Valentin Stocker (Basel) beweert dat Liverpool contact opnam.

Begin vorige week circuleerden nog andere namen. Het is duidelijk dat Liverpool de transfergeruchten de komende maanden zal domineren, zeker nu Manchester United en Arsenal al hebben laten weten geen transferplannen te hebben voor januari. Maar pas in januari krijgen we een antwoord op de vragen. Wie trekt naar Liverpool? Wie blijft zijn club trouw? Welke andere topclub doet een zet onder druk van de interesse van Liverpool?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties