De Bilde: "FIFA heeft opnieuw voor het geld gekozen"

Bram Coenen
| 11 reacties
De Bilde: "FIFA heeft opnieuw voor het geld gekozen"
Foto: © SC

Gilles De Bilde, één van de ambassadeurs van The HollandBelgiumBid reageert geprikkeld op de uitverkiezing van Rusland om het WK 2018 te organiseren. "Geld heeft opnieuw de doorslag gegeven", aldus de ex-topvoetballer.

Het was een zwaar ontgoochelde Gilles De Bilde die na de uitverkiezing van Rusland zijn reactie gaf. "Ik ben zeer zwaar ontgoocheld, want ik geloofde er absoluut in. We zijn vertrokken met weinig vooruitzichten, maar zijn gegroeid. Onze presentatie van deze morgen was bovendien de beste, al weet ik wel dat dat misschien niet zoveel uitmaakt."

De Bilde was vooral ontstemd dat geld blijkbaar weeral eens de doorslag gegeven heeft. "Wat ik echter het ergste vind, is de keuze die de FIFA gemaakt heeft. Dit is een aanfluiting voor het imago van de FIFA. Het was nochtans het moment om dat imago op te krikken. Bij de keuze voor Qatar kan ik me nog enigszins neerleggen, omdat het WK nog nooit in het Midden-Oosten heeft plaatsgevonden, maar het is vooral de combinatie van Rusland en Qatar die me zwaar op de maag ligt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties