Rusland mag WK 2018 organiseren

Rusland mag WK 2018 organiseren
Foto: © SC

Het duurde langer dan verwacht omdat de 22 leden van de FIFA drie stemronden nodig hadden, maar uiteindelijk kwamen ze er gezamelijk uit. Rusland zal het WK in 2018 organiseren.

Het bid van Rusland was vrij indrukwekkend te noemen, want de Russische federatie had vooral de nadruk gelegd op de mogelijkheden van het land. Rusland dient zwaar te investeren in nieuwe stadions en accomodaties, maar het nodige budget daarvoor is al opzij gelegd. Ook is de bedrijfswereld in Rusland bereid om zwaar te investeren.

Rusland heeft nog nooit een WK mogen organiseren en ook dat argument zal meegespeeld hebben. Daarnaast is het land met een inwonersaantal van 145 miljoen een nog vrij onaangeboorde bron van inkomsten. De commerciële belangen spelen bij de toewijzing van een WK immers ook een grote rol.

Rusland klopte in zijn gooi naar de organisatie van het WK Engeland, Spanje/Portugal en België/Nederland. Voor de verliezers wou Sepp Blatter nog een woordje kwijt. "Het waren allemaal heel goede bids, maar de verliezers moeten zich niet schamen. In de school van het leven is verliezen ook een belangrijk aspect", aldus de voorzitter van de FIFA.

"Wij willen iedereen bedanken en beloven dat u zich deze beslissing nooit zal beklagen", zei Igor Shuvalov, vice-president van Rusland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties