WK-bid: Rusland wil imago opkrikken

WK-bid: Rusland wil imago opkrikken
Foto: © SC

Het WK-bid van Rusland, de laatste in de reeks, focuste zich op de geschiedenis van het land en de wil om voor het eerst een groot toernooi te mogen organiseren. De presentatie benadrukte vooral de mogelijkheden die het land biedt.

Hét moment van de Russische presentatie was een filmpje met een kleine jongen die heel Rusland rondtrekt met de bal aan de voet. De climax komt op het einde als hij het stadion binnenkomt tijdens de WK-finale en Andrei Arshavin hem de beslissende vrijschop laat nemen. De Russische bond wou daarmee benadrukken hoe zwaar de 145 miljoen Russen uitkijken het WK naar hun land te kunnen halen.

De ambassadeur van het WK-bid benadrukte dat nog eens door een overzicht te geven van de infrastructurele mogelijkheden. "Bedrijven hebben één miljard euro gepompt in de organisatie van de Winterspelen", aldus Alexey Sorokin. "Voetbal is de nummer één sport in Rusland. Dat belooft hoeveel de bedrijven daar zullen willen in investeren."

De Russische delegatie benadrukte ook dat het land het WK eigenlijk nodig heeft om te groeien en het imago in Europa op te krikken. "Dit is een nieuw Rusland en dat willen we laten zien", was er te horen van de Russiche vice-president. "Als u ons het WK laat organiseren, zult u iets te zien krijgen wat u nog nooit zag."

Jelena Isinbajeva, een bekende Russische atlete, deed er nog een schepje bovenop door het WK-bid het belangrijkste ooit voor het land te noemen. OOk topmodel Natalia Vodianova wist het publiek wel te charmeren.

En ook Andrei Arshavin, kapitein van de Russische nationale ploeg, deed zijn best om de FIFA-leden te overtuigen. "Ik ben maar een voetballer, maar de sport bracht mij discipline, fair-play en respect bij", aldus een geëmotioneerde Arshavin. "Wij vragen om in ons te geloven, geloof in Rusland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties