Onze tegenstanders: Zuid-Korea

Onze tegenstanders: Zuid-Korea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Zuid-Korea.

Algemene informatie: Zuid-Korea

Inwonersaantal: 48.955.203
Hoofdstad: Seoel
Oppervlakte: 100.210 km²
Staatshoofd:  Porfirio Lobo Sosa
Volkslied: Aegukga

Bijnamen nationale ploeg: The Reds
Trainer:  Hong Myung-bo
Meeste selecties: Hong Myung-bo  - 138
Topscorer aller tijden: Cha Bum-Kun - 55
Bookmakers: 300-1

WK-historiek

Aantal deelnames: 9
Beste resultaat: 4de plaats in 2002
Resultaat vorig WK: 1/8ste finales

Zuid-Korea neemt voor de achtste opeenvolgde keer deel aan het WK en is daarmee het meest succesvolle Aziatische land ooit. In totaal namen ze al negen keer deel met in 2002 een uitschieter met een vierde plaats.

Weg naar het WK

Blikvangers

 

De ster

Op zijn zestiende stopte Son Heung-Min met school en trok hij naar Duitsland, waar hij in de jeugdacademie van Hamburg terecht kwam. Hij maakte er meteen indruk, door onder meer negen doelpunten te scoren in de voorbereiding van het seizoen 2010-2011. Hij werd op zijn achttiende verjaardag beloond met een profcontract.

In Duitsland maakte men al snel de vergelijking met zijn landgenoot Cha Bum-Kun, die tussen 1979 en 1989 furore maakte in de Bundesliga. Bum-Kun scoorde in 307 wedstrijden 98 doelpunten.

Pas vorig seizoen brak de Zuid-Koreaan definitief door bij Hamburg, dat na het vertrek van Petric en Guerrero vol voor Heung-Min koos. Met twaalf doelpunten werd hij nog maar de derde Aziaat die meer dan tien doelpunten scoorde in de drie grote Europese competities (Engeland, Spanje en Duitsland). Dat leverde hem een transfer op naar Bayer Leverkusen, voor naar verluidt tien miljoen euro. Nu wordt de 21-jarige aanvaller vooral gebruikt als invaller, maar toch wist hij al zes competitiedoelpunten te maken.

 

Duivelse link:

De Belgen en Zuid-Koreanen hebben al twee keer tegen elkaar gespeeld op een eindronde van een wereldkampioenschap. De eerste keer, op het WK in 1990 in de VS, won België met 2-0, acht jaar later in Frankrijk hield Zuid-Korea ons land op een gelijkspel.

De enige Zuid-Koreaan die ooit in ons land voetbalde, was Seol Ki-Hyeon. Na een seizoen bij Antwerp trok de linksbuiten naar Anderlecht, waar hij in zijn eerste wedstrijd onmiddellijk een hattrick scoorde als invaller. Seol voetbalt nog steeds bij het Zuid-Koreaanse Incheon United, maar is sinds 2010 geen international meer. Bij de nationale ploeg speelde hij 83 interlands en scoorde hij negentien doelpunten.

12 juni 1990: België – Zuid-Korea (2-0)

25 juni 1998: België – Zuid-Korea (1-1)

5 juni 1999: Zuid-Korea – België (1-2)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties