Tshimanga: "We kunnen streven naar top 6"

Ruben Philippe
| 6 reacties
Tshimanga: "We kunnen streven naar top 6"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond krijgt Lokeren het bezoek van Standard. Linksachter Tshimanga stond eind augustus nog in het vizier van de Luikenaars. "Maar ik ben niet van plan om te vertrekken tijdens het seizoen", aldus de verdediger.

Katuku Tshimanga behoort dit seizoen tot één van de beste linksachters uit de competitie. Standard probeerde hem tijdens de zomerperiode los te weken bij Lokeren. "Ik had geen contact met Standard, dat werd allemaal onder de clubs geregeld", aldus de 22-jarige linkspoot. "Ik focus me nu helemaal op Lokeren. Er is geen haast bij een transfer."

De verdediger van Lokeren ontwikkelde zich de voorbije maanden zeer goed. "Ik nam mijn tijd, maar ik zei eerder dit seizoen tegen mezelf dat ik dit jaar moest ontploffen. Dankzij het vertrouwen van de coach is dit ook gelukt. Het doel was om het vorige seizoen te vergeten en ons geen degradatiedruk op de schouders te halen. Als we zo blijven voortdoen kunnen we zelfs streven naar een plaats in de top 6", aldus een hoopvolle Tshimanga.

Vanavond ontvangt de ploeg van Maes het Standard van D'Onofrio. De heenwedstrijd eindigde op 3-3 na een dubbele voorsprong voor Lokeren. "Als we rustiger waren gebleven, hadden we gewonnen. Standard is ondertussen wel wat veranderd. Lokeren heeft niets te verliezen", aldus Tshimanga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties