Groep A: Twente en Tottenham na spektakelmatch in evenwicht

Bram Coenen
| 12 reacties

Twente en Tottenham Hotspur hebben mekaar na een ware spektakelmatch in evenwicht gehouden. In de Grolsch Veste werd het 3-3.

Het begon nochtans slecht voor Twente, dat na goed tien minuten spelen al op achtervolgen aangewezen was na een own-goal van Peter Wisgerhof. Toch duurde die achterstand niet lang, want tien minuten later wist Denny Landzaat op penalty de bordjes weer in evenwicht te brengen. Meteen ook de ruststand in de Grolsch Veste.

Net zoals de eerste helft, begon Twente ook de tweede helft bijzonder slecht. Al na twee minuten stond het opnieuw achter wanneer Jermain Defoe de 1-2 mocht binnenknallen. Ook nu was Twente niet van slag en net voor het uur knikte Roberto Rosales met een rake kopbal de 2-2 tegen de netten.

Beide ploegen bleven in een aangenaam kijkstuk vol voor de winst gaan en alweer was het Tottenham dat op voorsprong kwam via opnieuw Defoe. Raar maar waar, maar ook die voorsprong was geen lang leven beschoren wanneer Nacer Chadli er op magistrale wijze 3-3 van maakte.

Twente ging nadien nog vol voor de winst, maar strandde uiteindelijk op een eervol 3-3-gelijkspel. De Tukkers mogen het nu gaan proberen in de Europa League. Tottenham was eerder al zeker van kwalificatie voor de achtste finales.

Bovendien pakken de Engelsen door dit puntje alsnog de groepswinst, aangezien Internazionale vanavond met 3-0 de boot inging bij Werder Bremen. Goals van Prödl, Arnautovic en Pizarro maakten de crisis voor de Italiaanse topclub alleen maar groter.