Standard is de onbekende noemer in competitiehervorming

Standard is de onbekende noemer in competitiehervorming
Foto: © SC

Standard is zo een beetje de meesterloze ridder tussen twee grote blokken. Vrijdag wordt vergaderd over de competitiehervorming, maar de Rouches behoren tot geen van beide partijen: de topclubs of de kleinere clubs.

'Groot' en 'klein' hebben deze week reeds hun standpunt ingenomen. Elf clubs willen dat de huidige play-offs terug afgeschaft worden, de vier topclubs (Anderlecht, Club Brugge, Gent en Genk) verzetten zich daartegen met hand en tand.

Standard zit daar ergens tussen. Zij zien ook geen heil in play-offs zoals ze nu zijn. Zij willen echter wel dat het meeste tv-geld naar de toonaangevende clubs gaat, zij die de Belgische coëfficient de hoogte induwen: de grote clubs dus.

"We hebben een eigen mening, maar als puntje bij paaltje komt, kan niemand ons een gebrek aan solidariteit verwijten", aldus Standard-directeur Pierre François in HLN. "We hebben binnen de Pro League nog nooit een voorstel gedaan waar wij alleen beter van werden en zullen in dit geval de formule steunen die ons de beste lijkt voor de Belgische competitie in het algemeen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties