KVV knokte zich in de tweede helft naar de zege.

Hendrik De Vriesere
KVV knokte zich in de tweede helft naar de zege.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVV.Zelzate moest Drongen partij geven van hun voormalige trainer Marc Van Hecke, de thuisploeg wist goed zijn pionnen op te stellen zoudat er in de verdediging geen doorkomen was. Maar in het laatste kwart buigde Drongen door de druk van KVV.Zelzate.

Drongen-KVV 0-2

               KVV, knokt zich gedurende de tweede helft naar de zege.

Voormalig trainer van KVV, Marc Van Hecke, nu aan het werk bij Drongen liet duidelijk blijken,  de capaciteiten van de kanaaljongens heel goed te kennen en plaatste zijn pionnen dan ook om het geheel zoveel mogelijk te ontredderen, slaagde daar in de eerste helft, ook mede door de slechte staat van het veld in.

Dat resulteerde in een helft met langs beide zijden  welgeteld één kans. Mathieu Ost Kopte de bal, na voorzet van Niek van Sprundel op de paal en Carl De Clercq zag zijn poging naast het doel verdwijnen.

Het opmerkelijkste van de eerste helft werd dan ook ongewild door de scheidsrechter op de mat getoverd. Toen hij een gele kaart aan Wout Stevens wilde tonen, tevergeefs in de zak grabbelde tot hilariteit van zowel, op als rond het veld, bleek dat de kaarten in de kleedkamer gebleven waren. Dubbele pech voor de man, toen hij bij het ophalen van de kaarten, voor de gesloten deur van de kleedkamer stond en terug langs de zijkant van de tribune moest, om de verantwoordelijke voor de kleedkamer op te zoeken.

Nog voor het einde van de eerste helft moest Tom De Neve met  liespijnen het veld verlaten. Stephen Cox werd naar de defensie verplaatst. Vervanger, Christophe Ost vatte post op het middenveld.

 

Gedurende de tweede helft kon KVV aanvallend gebruik maken van het betere deel van het veld met als gevolg dat het combineren toch vlotter begon te lopen en er kansen gecreëerd werden.

Een vrijschop genomen door Stephen werd door Niek(65’) in de armen van de keeper gekopt. Een minuut later kwam Christophe op aangeven van Niek in balbezit, haalde hard uit, waarbij keeper, Kurt Van De Velde de bal met de vuisten weg kon boksen, in de voeten van Hakim, die naast het doel besloot..

Frederique De Vleesschauwer was attent op een corner, waarbij geprobeerd werd deze rechtstreeks te netten.

Jorgen Hebberecht, vrijdag betrokken bij een auto ongeval bleek na de opwarming toch speelklaar te zijn maar kreeg tijdens het verloop van de wedstrijd toch wat last en werd vervangen door Kristof Janssens. Net als de eerder ingevallen Christophe zat ook deze Kristof, direct gretig en duidelijk in de wedstrijd. 

Het verhoopte doelpunt kwam tot stand via een voorzet van Christophe waarbij de keeper zich verkeek, daarbij de bal loste. Wie was als een duiveltje uit een doosje terplaatste? Jawel, Niek(75’)die het negentiende doelpunt van de lopende competitie op zijn palmares mocht optekenen.

Net voor het einde van de partij kreeg Wout Stevens een tweede gele kaart. De daaropvolgende vrijschop genomen door Stephen werd door Kristof in doel verlengd(89’).

 

Besluit: Gezien de betere tweede helft en de daardoor ontstane kansen, verdiende overwinning.

 

Doelpunten:

                0-1: 75’ Niek Van Sprundel assist Christophe Ost

                0-2: 89’ Kristof Janssens vrije trap van Stephen Cox

 

Opstelling: De Vleesschauwer Frederique-Hebberecht Joachim-De Neve Tom(41’Ost Christophe)-Kjell Vandevyvere- Bogaert Ennio-Cox Stephen- Druwé Kevin-Van Sprundel Niek- Hebberecht  Jorgen(71’Janssens Krisof)-Ost Mathieu-Boucheta Hakim(83’ Radwidjan Darryl)

          Gele kaarten:Hakim Boucheta

                                     Christophe Ost

                      Gekwetstenboeg: Oliver van Der Maat – kan training deze week hervatten

                                                    Derrit Longeuville – problemen aan de rug

                       Kevin Mortier – kwetste zich, vrijdag tijdens de wedstrijd bij de reserven

                                                   Kristof Janssens – terug na inactiviteit, startte op de bank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties