"Standard wil 6 miljoen uit verkoop eigen tv-rechten"

Steurbaut Kersten
| 349 reacties
"Standard wil 6 miljoen uit verkoop eigen tv-rechten"
Foto: © SC

Nu dat een stemming binnen de Pro League beslist heeft dat we volgend jaar terug met 18 in eerste klasse voetballen, dreigt er een oorlog te ontstaan bij de verkoop van de tv-rechten. Volgens Het Nieuwsblad wil Standard solo gaan.

De Luikenaars willen uit de verkoop van de uitzendrechten van zijn thuisduels zes miljoen euro halen. Daarmee komt er 2,5 miljoen euro meer op de bankrekening in vergelijking met het huidige tv-contract.

De Franstalige kabelmaatschappij VOO, dat in 2009 de testmatchen tegen Anderlecht al opkocht, zou de belangrijkste gegadigde zijn om de deal binnen te slepen.

Wat kunnen de G4 – Anderlecht, Club Brugge, Gent en Genk – doen? Zij kunnen opteren om hun tv-rechten gezamenlijk te verkopen of, net zoals Standard, solo te gaan. Anderlecht ligt goed bij Belgacom, Club Brugge is goede vriendjes met Telenet en AA Gent zendt zijn Buffalo TV uit op Exqi. Wat Racing Genk dan van plan is, is nog niet duidelijk.

De ‘kleine clubs’ moeten het dan zelf zien te rooien. STVV-voorzitter Roland Duchatelet maakt zich weinig zorgen en rekent erop dat ze samen ook 24 miljoen euro, het bedrag dat ze nu krijgen, zullen bij elkaar krijgen. De toppers moeten immers ook bij hen komen spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties